Savate – francuski boks

Savate – Francuski boks kao oblik rekreacije

 

Sportska rekreacija se pojavljuje kao posljedica suvremenog načina rada i života čoveka u kojem je kretanje svedeno na minimum, a stres i stresne situacije postaju svakodnevnica. Sportska rekreacija nudi mogućnosti i rešenja kako na efikasan i produktivan način iskoristiti slobodno vrijeme, suprotstaviti se stresorima, ublažiti njihov utiecaj, podići psihofizičku sposobnost na viši nivo i time unaprediti ukupni kvalitet života.

 

Borilački sportovi pružaju različite mogućnosti u sportskoj rekreaciji, svojom specifičnošću i bogatstvom tehnike objedinjuju fizičko i mentalno, podižu sposobnost samokontrole i samopouzdanje.

 

Francuski boks (Savate) karakteriše izmena ručnih i nožnih tehnika uz kretanje u poziciji osnovnog  položaja (boksačkog garda). Uz njihove različite kombinacije postoje i tzv. izmicanja, blokovi, otkloni i eskivaže. Ručne tehnike su jednostavnije od nožnih, ali sve tehnike zahtijevaju visok nivo

  • koordinacije,
  • eksplozivne snage,
  • ravnotežu i
  • fleksibilnost.

 

SAVATE FRANCUSKI BOKS –  MOŽETE TRENIRATI REKREATIVNO U GRUPI, INDIVIDUALNO ILI U MANJIM GRUPAMA ( 2-5 ČLANA ). 

 

MOŽETE NAM SE PRIDRUŽITI DA ZAJEDNO TRENIRAMO SAVATE U PROSTORIJAMA ZEMUNSKE GIMNAZIJE, U GRADSKOM PARKU U ZEMUNU KAO I U BLOKU 38. NA NOVOM BEOGRADU.