DEČIJI TRENINZI – KIK BOKSA

Sport može biti vrlo jako sredstvo za razvoj ličnosti deteta. U pozitivnom sportskom okruženju dete preko motoričkih vežbi razvija i opštu i različite vidove specifičnih inteligencija i to je nešto što se zaboravlja kada se sportu pripisuje razvoj samo telesnih (mišićnih) komponenti.

 

Deca imaju priliku da steknu mnogo prijatelja (sportska prijateljstva su obično vrlo jaka i dugotrajna), nauče nove veštine i razviju nova interesovanja. Deca, roditelji i treneri učestvuju zajedno sa ciljem da stvore okruženje u kome će se deca pre svega osećati odlično i imati najpozitivnija moguća iskustva.

 

KLUB BORILAČKIH SPORTOVA AKADEMAC IZ BEOGRADA ORGANIZUJE ŠKOLU KIK BOKSA ZA DECU.

 

Težnja mora biti na PROCESU I PRAVILNOM UČEŠĆU, a ne toliko na krajnjem cilju, odnosno ambiciji da se postigne rezultatski uspeh, koji je za decu inače relativan. Roditelji su veoma važni da podrže ideju o smislenom bavljenju sportom njihove dece, a ne o realizaciji sopstvene ambicije da im dete bude vrhunski, profesionalni sportista, koji će zarađivati veliki novac.

AKADEMAC-kik-boks-logo

Nemaš izgovor

TRENINZI SE ODRŽAVAJU U SALI, OPREMLJENOJ PO VRHUNSKIM STANDARDIMA:

 • Tegovi – bućice – šipke za oblikovanje tela ( vežbe za ramena, noge, ledja, ruke…);
 • Nosač za „zgibove – propadanje i sklekove“;
 • Pilates lopte;
 • Fitnes vreće;
 • Bugarske vreće;
 • Vall ball lopte;
 • Medicinke lopte;
 • Konopci za talasanje „Battle rop“;
 • Roleri za masažu;
 • Steperi;
 • TRX;
 • Tuber komplet-gume za istrčavanje;
 • Horizontalne- plafonske-merdevine za savladavanje prepreka;
 • Horizontalne – podne merdevine za vežbanje kooridinacije;
 • Ripstol (vežbe za istezanje,stomak ,ledja…);
 • Sprava za veslanje;
 • Sprava za Nordijsko skijanje;

Sala se nalazi na Novom Beogradu, u Bloku 38 kod osnovne škole Ratko Mitrović – Bulevar Arsenija Čarnojevića broj 151

Sport može biti vrlo jako sredstvo za razvoj ličnosti deteta.

Savremeni način života doveo je do smanjene pokretljivosti čoveka, a što utiče na njegov rast i razvoj u ranoj mladosti (odnosno od rođenja).Užurbaniji način života, ostavlja velike posledice i na decu. Nedostatak fizičke aktivnosti, više-satno sedenje ispred računara i televizora, nošenje teških torbi, preterano korišćenje prevoznih sredstava, kao i nezdrava (brza) ishrana neki su od uzroka koji su doveli do masovne pojave deformiteta kičmenog stuba i ravnih stopala (a što je naučnim istraživanjima potvrđeno), kako kod dece nižih razreda takođe i kod srednjoškolaca. Veliki broj školske dece ima problem sa težinom, a jedna petina dece u Srbiji je prekomerno uhranjena ili gojazna (što je preduslov za nastanak raznih bolesti). Zbog sve manje slobodnog vremena koje imaju roditelji, i sve manje prave igre (lopta, bicikl, žmurke…) a sve više virtuelne (tv, računar), između dece dolazi i do nepravilnog razvoja na socijalnom planu, što dovodi do devijantnog ponašanja (alkohol, droga, kriminal…).

 

Bavljenje boksom i kikboksom pod adekvatnim i stručnim nadzorom, kod dece dovodi do:

 

pravilnog razvoja kostiju i mišića, razvoja motoričke sposobnosti, odnosno koordinacije pokreta, jačanja odbrambene sposobnosti organizma, poboljšanje cirkulacije, ubzavanje razmene materija u organizmu (poboljšanje metabolizma), efikasnije eliminacije nepotrebnih supstanci iz organizma.

 

Sem toga, treniranje boksa i kikboksa utiče na pravilno formiranje i sazrevanje ličnosti deteta, koje se ostvaruje kroz druženje i usavršavanje, tako što dete vremenom razvija: samopouzdanje, samostalnost, upornost, disclipinu, samokontrolu, osećaj za pravednost, poštovanje sebe i drugih, sticanje pravilnih i zdravih navika u životu…

 

U isto vreme uključivanje dece u u organizovanu sportsku aktivnost, smanjuje rizik od socio-patoloških pojava, kao što su delinkventno i kriminalno ponašanje, konzumiranje alkohola, droge, prostitucije.

 

 

Jedna od prednosti treniranja borilačkih veština je učenje samoodbrane.

 

Svaki roditelj želi da njegovo dete bude sposobno da zaštiti i sebe i druge ukoliko dođe do neželjenih situacija.Takođe svom detetu nećete morati da objašnjavate zbog čega nije u postavi tima, ili zašto mora da igra na poziciji koju ne voli ili mu ne odgovara.

 

Velika razlika između boks-kikboksa (borilačkih veština) i ekipnih sportova je u tome što se u boksu i kikboksu uspeh meri pojedinačnim kvalitetima i svi imaju podjednaku šansu da se pokažu i napreduju, bez obzira na status roditelja, privilegije kod trenera i sl. Na ovaj način deca uče da svaki uspeh zavisi od njihovog truda i zalaganja i da im to niko ne može osporiti, što im daje posebnu životnu snagu i van treninga. Nepodeljenost po polovima omogućava da vam i sin i ćerka vežbaju zajedno,a u mnogim klubovima je omogućeno da se i roditelji uključe u trening što može biti posebno zanimljivo.

 

Na kraju OBAVEZNO DA NAPOMENEMO !!! Bavljenje sportom, nikada nije predstavljalo problem u ispunjavanju školskih obaveza, jer većina sportova, traži sportsku inteligenciju koja pozitivno utiče na razvoj opšte inteligencije i kreativnost deteta. Kako se treninzi sprovode po ustaljenom redu, kod deteta se razvija osećaj odgovornosti i disciplina koji su od velike pomoći u učenju i savlađivanju školskog gradiva. Dete koje se aktivno bavi sportom ima manje slobodnog vremena, ali IMA i manje vremena za brojne „socijalne poroke“ kojima danas obiluje gotovo svaka sredina. Na roditeljima je da svojim zalaganjem i željom pomognu detetu da svoje slobodno vreme „pravilno potroši“ na sport. Rekreativno bavljenje bilo kakvom veštinom ni u kojoj meri ne može uticati na smanjenje vremena potrebnog za učenje.

BUDITE UVEK U TOP FORMI